Hozzávalók:
2.5dkg élesztő v. egy csomag szárított élesztő
1csipet cukor
3 cl tej
600g liszt (ha felét teljes kiőrlésű lisztből csinálom, akkor ahhoz adok 12 g búzasikért)
250 g vaj (30 g-ot félreteszünk a kenéshez)
20 g só
egy pohár natúr joghurt
1 tojás+1 a tetejére
50 g sajt
50 g parmezán
Az élesztőt a cukros tejben elmorzsolom, a tetejére szórok 2 teáskanál lisztet, felfuttatom.
A liszthez hozzáadom a sót, majd a felfutott élesztővel, a joghurttal és 1 tojással dagasztani kezdem. Pár perc után hozzáadom a reszelt sajtot és magasabb fokozaton, 3-4 perc alatt készre dagasztom, majd 50 percet pihentetjük.
Kinyújtom a megkelt tésztát. A maradék vajat megolvasztom, lekenem vele, majd megszórom reszelt parmezánnal. A hosszúkás téglalap felső harmadát ráhajtom, amit vajjal megkenek, majd az alsó harmadát is ugyanígy ráhajtom, majd kétoldalról behajtva 15 percet pihentetem. Pihenés után kiszaggatom, majd a pogácsák tetejét átkenem a felvert tojással, megszórom parmezánnal, majd 30 percet pihentetem. Addig felmelegítem a sütőt. 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése