Hozzávalók:
9,5 dl tej
225 g rizs
1 vaníliarúd
2,5 dl tejszín
10 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
3 tojássárgája
őrölt fahéj
kardamom
½ tk só
6 ek kristálycukor
A sütőt 160 fokra előmelegítem.
A vaníliarudat hosszában kettévágom, a magokat kikaparom és a tejhez keverem, beleteszem a vaníliarudat is és a rizzsel lassú tűzön felfőzöm. 25-30 perc alatt a rizs puhára fő és a tej nagy részét magába szívja, néha meg kell keverni. Amikor a rizs puha és a tej besűrűsödött, leveszem a tűzről, kiszedem a vaníliarudat és hozzákeverem a tejszínt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojássárgákat és a fahéjat, valamint a kardamomot.
Visszateszem a tűzre és átforrósítom. 6 hőálló tálkába szétosztom a masszát, a tálkákat mély tepsibe teszem és annyi forró vizet öntök a tepsibe, hogy legalább a tálkák feléig érjen. Sütőbe teszem és kb. 15 percig sütöm, amíg a massza megszilárdul. A sütőből kivéve 10 percet legalább pihenjen mielőtt megkapja a karamellizált cukorréteget. Ehhez egy ek. cukrot szórok a puding tetejére és zsebsárkánnyal karamellizálom.
