4 db kifli (nagyobbak, kicsiből 5-6 db), vagy szikkadt kalács
5 dl tej
3 db tojássárgája
8 dkg cukor
fél vanliarúd
méz
15 dkg darált mák
5 dkg porcukor
Vaníliasodó
2 db tojássárgája
3 ek cukor
1 csapott ek finomliszt
5 dl tej
fél vaníliarúd
vaníliakivonat
A tejet elkezdem melegiteni a vanília kikapart magjával és a rúddal. A mákot összekeverem a porcukorral. A tojások sárgáját elkeverem a cukorral és hozzáadom a tejhez. Ne hagyjuk felfőni! Kiveszem a vaníliarudat. Kivajazok egy jénai tálat (vagy egyszemélyes hőálló tálakat), és rétegezem a tál aljára a karikára vágott kifliket. Meglocsolom egy adag tejes keverékkel, és mákot szórok rá. Erre néhány vajkockát teszek, és mézzel megcsorgatom. Addig folytatom, amíg el nem fogynak a hozzávalók. 180 fokon 25 percig sütöm, vagy ameddig megpirul. A tetejére néhány forgács vajat teszek.
