Hozzávalók:
1 kg burgonya
300 g liszt
1 közepes tojás
1/2 teáskanál finom só
Szósz:
ízlés szerint olívaolaj
1-2 gerezd fokhagyma
400 g hámozott, egész paradicsom
5-6 db friss bazsalikomlevél
Fehérborecet
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
Sajtok:
250 g mozzarella
ízlés szerint kemény sajt reszelve (parmigiano reggiano, grana padano)
Kezdem a burgonyával a gnocchi elkészítését: előkészítés után 30-40 percig főzöm héjában a burgonyát.
Elkészítem a szószt: egy serpenyőbe öntök olajat, egy egész hámozott fokhagymagerezdet és néhány koktélparadicsomot pirítom, majd hozzáöntöm a paradicsompürét, sót ízlés szerint. Ízesítem a bazsalikom levelekkel, majd lefedem, és közepes-alacsony lángon kb 30 percig főzöm. Ha kész a burgonya, jól leszűröm, pépesítem. Ezután átszitálom a lisztet egy deszkára, a még forró burgonyát ráteszem a lisztre, majd a tojás jön, összegyúrom.
Eltávolítom a fokhagymát a szószból, egy pici mártást visszatartok. A gnocchit összekeverem a mártással. Egy tepsi aljára öntöm a visszatartott szószt, majd meglocsolom egy csepp olajjal. Ráöntöm egy első réteg gnocchit, arra a fél mozzarellát, és megszórom parmezánnal. Majd újabb réteg jön, tetején mozzarella és parmezán, majd a gnocchit előmelegített sütőben, 250°-on (grill üzemmódban, ha van) 5 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése