Hozzávalók:
5 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
2 dl növényi tejszín (kókusztejszín)
6 dkg parmezán
só és bors
chilipehely
200 g tészta (fettuccine vagy tagliatelle, alaprecept: 100 g liszthez 1 tojás, só)
1 tojássárgája (opcionális)
bacon v. sonka
A vajat felolvasztom, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, sózom, megpirítom a sonkát/bacont. Körülbelül 1-2 perc után a tejszínt és a reszelt parmezánt is hozzáadom. Teszek bele chillipelyhet. Főzöm addig, míg a sajt elolvad. A tésztát sós vízben kifőzöm (a főzővizet félreteszem, 1-2 merőkanállal mehet a szószhoz). Összekeverem a tésztát a szósszal, majd beleteszek egy tojássárgáját, amivel összekeverem gyorsan.
2025. január 23., csütörtök
Tejszínes-parmezános tészta
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése