2025. január 7., kedd

Mentás zöldborsókrémleves

Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
olívaolaj
50 dkg zöldborsó
1 l zöldség alaplé (ha nincs, két leveskocka)

bors
szerecsendió
petrezselyem
1 dl növényi tejszín (kókusztejszín)
1 burgonya sűrítéshez, 1 alma a fanyar íz kedvéért
1 marék menta
Olívaolajon megpirítom a hagymát. Ha már elkezd fonnyadni, hozzáadom a zöldborsót, burgonyát, majd tovább keverem. Felöntöm a zöldséglevessel, fűszerezem, a legvégén beleteszem a hámozott almát. Botmixer segítségével pépesítem a zöldborsót. Beleöntöm a tejszínt, picit tovább főzöm. Legvégül leveszem a tűzről, a mentaleveleket összetépkedem, majd hozzáadom a leveshez, és botmixerrel újra összeturmixolom.

Nincsenek megjegyzések: