Hozzávalók:
125g rozskovász
310 g víz
250g tk rozsliszt
35g fehérliszt
30 g joghurt
15g Himalaya só (5-6g normál)
Összegyúrom, gömbölyítem, 120 percig letakarva pihentetem. Ezután a pultot erősen belisztezem, a tésztát a pultra borítom, és jól belisztezett kézzel pár óvatos mozdulattal az egész tésztamennyiséget meghempergetem a lisztben.
Ezt követően továbbra is finom mozdulatokkal, lisztezett kézzel felgömbölyítjük a tésztát. Formázom, majd illesztéssel lefelé szakajtóba teszem. Letakarom, és 2 órát kelesztem. A szakajtóból erősen lisztezett sütőlapátra/vágódeszkára borítom.
250 fokra melegítem a sütőt vaslábassal együtt. A tésztát sütőpapírra borítom, bevágom, és a forró vasba helyezem. 240 fokon sütöm 20 percig fedő alatt, majd további 30 percig 230 fokon fedő nélkül. Az utolsó 4 percben ismét felhúzom 250 C-ra.
2025. január 12., vasárnap
Rozskenyér
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése