Hozzávalók:
100 gramm étcsokoládé pasztilla
1 gramm porított kakaóvaj
liofilizált málna
aprított pisztácia
A csokoládét vízfürdőben felolvasztom 40-46°C-ra (maghőmérővel ellenőrzöm), nem szabad túlmelegíteni. Leveszem a gőzről.
Az olvasztott csokoládét állandó kavargatással lehűtöm. Az étcsokoládét 34-35°C-ra, tej- és fehércsokoládét 33-34°C-ra kell hűteni. Ekkor hozzákeverem az előre kimért porított kakaóvajat, és további kavarással lehűtöm a csokoládét az ideális hőmérsékletre. Ez az ideális munkahőmérséklet étcsokoládénál 31-32 fok, míg tej- és fehér csokoládénál 29-30 fok. Beleöntöm a formába, málnát és aprított pisztáciát szórok rá. Hűtőben hűtöm. Ha jól temperáltam, kijön a formából.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése