Hozzávalók:
Tésztaburok:
100 g vaj
25 dkg keksz
Töltelék:
25 dkg túró
40 dkg tejszínes krémsajt
100 g vaj
25 dkg keksz
Töltelék:
25 dkg túró
40 dkg tejszínes krémsajt
15 dkg cukor
2 evőkanál liszt
3 tojás
1 tejföl
2 evőkanál liszt
3 tojás
1 tejföl
amaretto v. mandulakivonat
Kivajazok egy szétszedhető tortaformát. A megolvasztott vajjal kikeverem a kekszmorzsát, és az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljára és oldalára. Előmelegítem a sütőt165 fokra, és elősütöm a tésztát 5 percig.
Simára dolgozom a túrót, majd hozzáadom a többi a többi alapanyagot is. Tortaformába öntöm, elegyengetem a tetejét, majd sütőben 165 fokon 45-50 percig sütöm. Ekkor még lágynak látszik a tészta, de nem szabad tovább sütni, mert hűlés közben még szilárdulni fog. Hagyom kihűlni a formában, majd hűtőbe rakom
Ha szeretjük, a tetejére mehet eperlekvár, vagy karamellöntet, amit szeretünk.
Kivajazok egy szétszedhető tortaformát. A megolvasztott vajjal kikeverem a kekszmorzsát, és az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljára és oldalára. Előmelegítem a sütőt165 fokra, és elősütöm a tésztát 5 percig.
Simára dolgozom a túrót, majd hozzáadom a többi a többi alapanyagot is. Tortaformába öntöm, elegyengetem a tetejét, majd sütőben 165 fokon 45-50 percig sütöm. Ekkor még lágynak látszik a tészta, de nem szabad tovább sütni, mert hűlés közben még szilárdulni fog. Hagyom kihűlni a formában, majd hűtőbe rakom
Ha szeretjük, a tetejére mehet eperlekvár, vagy karamellöntet, amit szeretünk.
