A tésztához:
50 g porcukor
100 g vaj
150 g liszt
A túrótöltelékhez:
500 g tehéntúró
90 g vaníliás főzős pudingpor
200 g porcukor
500 ml tej
400 ml tejföl
1 db citrom héja
2 db tojás
15 g vaníliás cukor
190 fokra melegítem a sütőt, kibélelek egy 22 cm-es kapcsos tortaformát, vagy kikenem vajjal, meghintem liszttel. A lisztet elkeverem a porcukorral, majd hozzágyúrom a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, 10 percre hűtőbe teszem. Ha megdermedt, kinyújtom a tésztát, és kibélelem a tortaforma alját - úgy, hogy a tészta felnyúljon 3-4 centit a forma falára -, hézagosan megszurkálom és elősütöm. Csak addig süssük, míg teljesen aranysárga nem lesz. A krém összetevőit egy tálban alaposan összemixelem. Beleteszem a tölteléket a formába, és kb 90-100 percig sütöm 190 C-on, nem légkeveréssel Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk körbe a formában egy vékony, sima pengéjű késsel.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése