2025. április 8., kedd

Sült túrótorta

 

A tésztához:

50 g porcukor

100 g vaj

150 g liszt

A túrótöltelékhez:

500 g tehéntúró

90 g vaníliás főzős pudingpor

200 g porcukor

500 ml tej

400 ml tejföl

1 db citrom héja

2 db tojás

15 g vaníliás cukor

190 fokra melegítem a sütőt, kibélelek egy 22 cm-es kapcsos tortaformát, vagy kikenem vajjal, meghintem liszttel. A lisztet elkeverem a  porcukorral, majd hozzágyúrom a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, 10 percre hűtőbe teszem. Ha megdermedt, kinyújtom a tésztát, és kibélelem a tortaforma alját - úgy, hogy a tészta felnyúljon 3-4 centit a forma falára -, hézagosan megszurkálom és elősütöm. Csak addig süssük, míg teljesen aranysárga nem lesz. A krém összetevőit egy tálban alaposan összemixelem. Beleteszem a  tölteléket a formába, és kb 90-100 percig sütöm 190 C-on, nem légkeveréssel  Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk körbe a formában egy vékony, sima pengéjű késsel. 

Nincsenek megjegyzések: