Hozzávalók:
500g tej
300g víz
1 csipet só
180g búzadara
3 tojás
200g porcukor
16 g vaníliás cukor
50g vaj
250g ricotta (vagy túró)
narancshéj, citromhéj, mandulakivonat
A tejet és a vizet a narancs és citromhéjjal egy lábosban felforralom. Ha forr, belekeverek 1 csipet sót és a búzadarát. Kevergetve addig főzöm, amíg besűrűsödik. Leveszem és félreteszem hűlni, addig a sütőt 180 fokra előmelegítem, és egy 24 centis sütőformát sütőpapírral kibélelek. Felütöm a tojásokat, beleszórom a cukrokat, amikor már habos, belekeverem a vajat is. 2 perc keverés után belekeverem a ricottát (vagy túrót). Hozzáadom a kihűlt búzadarát. 60 perc alatt megsütöm.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése