2025. június 22., vasárnap

Migliaccio


Hozzávalók: 

500g tej

300g víz

1 csipet só

180g  búzadara

3 tojás

200g porcukor

16 g vaníliás cukor

50g vaj 

250g ricotta (vagy túró)

narancshéj, citromhéj, mandulakivonat

A tejet és a vizet a narancs és citromhéjjal egy lábosban felforralom. Ha forr, belekeverek 1 csipet sót és a búzadarát. Kevergetve addig főzöm, amíg besűrűsödik. Leveszem és félreteszem hűlni, addig a sütőt 180 fokra előmelegítem, és egy 24 centis sütőformát sütőpapírral kibélelek. Felütöm a tojásokat, beleszórom a cukrokat, amikor már habos, belekeverem a vajat is. 2 perc keverés után belekeverem a ricottát (vagy túrót). Hozzáadom a kihűlt búzadarát. 60 perc alatt megsütöm.

Nincsenek megjegyzések: