2025. június 16., hétfő

Csokoládés madeleine


Hozzávalók:
2 egész tojás
1 tojássárgája
10 dkg vaj
10 dkg cukor
10 dkg liszt
1 mokkáskanál sütőpor
reszelt citromhéj
vaníliakivonat
csokoládé
Elkészítés: A vajat megolvasztom. A tojásokat habosra keverem, hozzáadom a sütőporral összekevert lisztet, a cukrot, valamint hozzáreszelem a citrom héját. Feldarabolom a csokoládét. Ezután hozzáadom az olvasztott vajat, a végén a csokidarabokat, és homogén tésztává keverem. A tésztát hűtőbe teszem, mielőtt megsütném.
A formát kikenem, kilisztezem, majd kanállal félig megtöltöm úgy, hogy egyenletesen terüljön benne a tészta. Ezután a 190 fokra előmelegített sütőbe tolom a tepsit, és nagyjából 15 perc alatt aranyszínűre sütöm a süteményeket.

Nincsenek megjegyzések: