2025. április 18., péntek

Linzer

Hozzávalók: 

334 g liszt

42 g mandulaliszt (darált mandula)

125 g porcukor

200 g vaj

3 g só

73 g tojás (villával kissé felverem és úgy mérem ki)

A tojás kivételével az összes hozzávalót robotgépbe teszem, pár percig járatom a motort, majd hozzácsurgatom a tésztához a tojást is. Akkor lesz jó a tészta, ha szépen összeáll, és elválik az edény falától. A linzertésztát folpackba csomagolom és hűtőbe teszem. A tésztát lisztezett deszkán szép vékonyra nyújtom, és kiszaggatom a linzerek felső és alsó részét is. Sütőpapírra helyezem őket, 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütöm őket. Kiveszem a sütőből a linzerkorongokat és teljesen kihűtöm őket. Lekvárral megkenem, majd ráhelyezem a felső részt, ezután porcukrozom és a végén a közepére helyezek egy nagyobb adag lekvárt.

Nincsenek megjegyzések: