2025. augusztus 29., péntek

Paradicsomos spagetti

Hozzávalók: 

160 g tészta

400 g hámozott paradicsomkonzerv

olívaolaj 

fél sárgarépa

fehérborecet

1 gerezd fokhagyma

bazsalikom, só

parmezán tálaláshoz

Az olívaolajat beleöntöm egy serpenyőbe a meghámozott és félbevágott fokhagymagerezdekkel együtt, 1 perc főzés után, nagy lángon hozzáadom a hámozott paradicsomot. Lefedem fedővel, és legalább félórán át nagyon alacsony lángon forralom, időnként megkeverem. Bazsalikomot teszek a szószba. Édes ízként cukor helyett fél sárgarépát teszek a szószba. Ha megfőztem a szószt, kiveszem a fokhagymát és a répát. Pici fehérborecetet öntök bele. 

A megfőtt tésztát összekeverem a szósszal, parmezánnal megszórom. 

Nincsenek megjegyzések: