Hozzávalók:
160 g tészta
400 g hámozott paradicsomkonzerv
olívaolaj
fél sárgarépa
fehérborecet
1 gerezd fokhagyma
bazsalikom, só
parmezán tálaláshoz
Az olívaolajat beleöntöm egy serpenyőbe a meghámozott és félbevágott fokhagymagerezdekkel együtt, 1 perc főzés után, nagy lángon hozzáadom a hámozott paradicsomot. Lefedem fedővel, és legalább félórán át nagyon alacsony lángon forralom, időnként megkeverem. Bazsalikomot teszek a szószba. Édes ízként cukor helyett fél sárgarépát teszek a szószba. Ha megfőztem a szószt, kiveszem a fokhagymát és a répát. Pici fehérborecetet öntök bele.
A megfőtt tésztát összekeverem a szósszal, parmezánnal megszórom.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése