Hozzávalók mini formákhoz:
300 g liszt
150 g vaj
100 g porcukor
1 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 citrom leve és héja
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
200 g porcukor
2 tojás szétválasztva
100 g darált dió
50 g dió durvára aprítva
baracklekvár
Összekeverem a tészta alapanyagait, majd kb. 30 percig pihentetem.
A sütőt előmelegítem 180 fokra. Kibélelem a formákat tésztával. A kilógó részt levágom. Megszurkálom villával, megkenem lekvárral. A porcukrot a tojássárgájával felverem, hozzáadom a darált diót, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatom. A lekvár tetejére elosztom a dióhabot, megszórom a durvára vágott dióval és a megmaradt tésztával berácsozom. Az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése