2025. szeptember 13., szombat

A New York Times szilvatortája

 

Hozzávalók

100 g vaj

100 g cukor

1 csipet só

2 tojás

130 g liszt

1 teáskanál sütőpor

100 g marcipán

8 db szilva

1/2 narancs (leve)

2 evőkanál barna cukor

1 teáskanál őrölt fahéj

amaretto

Elkészítés 

Habosra keverem a vajat, cukrot, sót és tojásokat. A lisztet és a sütőport hozzáadom, majd simára keverem a masszát, és egy 18 cm-es tortaformába simítjuk.

Ráreszelem a marcipánt, elrendezem a félbevágott szilvákat, ráfacsarom a fél narancs levét, és megszórom barna cukorral, fahéjjal. Sütőben 200 fokon 1 óra alatt megsütöm. Vaníliafagyival tálalom.

Nincsenek megjegyzések: